In de buurt van `Casa in bocca al lupo`

/In de buurt van `Casa in bocca al lupo`
In de buurt van `Casa in bocca al lupo` 2020-05-04T16:01:38+02:00

Clavesana in ‘De Langhe’ Piemonte

Het luxe vakantiehuis Casa ‘in Bocca al Lupo’ (veel geluk) ligt bovenop een heuvel tussen de wijnranken vlakbij het schilderachtige plaatsje Clavesana in Piemonte, een regio in Italië dat direct tegen de Alpen aanligt. Piemonte betekent dan ook: “Aan de voet van de bergen”.

Piemonte

Hoewel Piemonte veel bekende gebieden kent, is de Langhe één van de bekendere. Een heuvelachtige streek grenzend aan het brede dal van de Po met geweldige vergezichten op de Alpen. De Langhe is vooral bekend om de culinaire lekkernijen, met als blikvangers de Barolo wijn en de witte truffel. Het is een stukje van Italië zoals het hoort te zijn.

Ruimte, natuur en het echte Italië

De Langhe biedt ruimte, is nog niet overlopen met toerisme, ongerepte natuur, de streek is puur, eerlijk en het is heel betaalbaar. De bewoners van de Langhe zijn vriendelijk en behulpzaam. Het dorpje Clavesana kent vele borgata’s, maar heeft centraal een supermarktje, een bar, meerdere restaurants en een grote Cantina met goede wijnen. Door de ligging aan de rivier de Tanaro met de imposante Calanchi (krijtrotsen) en met de hoge heuvels vol wijnranken en hazelnootbomen is het heerlijk er te verblijven. Het leven is er traag maar bijna overdadig goed en benaderd -volgens ons- het typisch Italiaanse Dolce Vita

Steden en plaatsen in de buurt

De wereldberoemde plaatsjes en stadjes Barolo, Alba, Bra, Mondovi en Cuneo zijn gemakkelijk bereikbaar, maar ook Turijn, Genua, de Alpen en de Bloemen Riviera zijn na ongeveer een uur rijden te bereiken.

Evenementen

Met grote evenementen als de internationale Witte Truffelbeurs in Alba, het muziek festival Collezione in Barolo, Grasso Bue (vlees) in Carru en dan de vele dorpsfeesten in de zomer is er altijd wel iets te doen!