Wat gebeurt er zoal in Clavesana?

//Wat gebeurt er zoal in Clavesana?

Wat gebeurt er zoal in Clavesana?

HET PROJECT VAN DE GROTE BANKGEMEENSCHAP?
Uit Chris Bangle’s Big Benches, nu een symbool van de Alta Langa, komt het BIG BENCH COMMUNITY PROJECT (BBCP) initiatief, ter ondersteuning van het lokale bedrijfsleven, het toerisme en het vakmanschap in de steden die deze out-of-scale installaties herbergen. BBCP is een initiatief zonder winstoogmerk dat door de Amerikaanse ontwerper en zijn vrouw Catherine, Clavesana burgers sinds 2009, wordt gepromoot om de creativiteit van het Chris Bangle Associates S.r.l. ontwerpteam te verenigen met de ambachtslieden van dit gebied van Piemonte. De BBCP activiteiten – strikt genomen zonder winstoogmerk – omvatten zowel technische ondersteuning voor diegenen die offi-cial Big Benches willen bouwen, als samenwerking met vooraanstaande lokale ambachtslieden om producten te creëren die door hen geïnspireerd zijn en die een kleine bijdrage kunnen leveren aan de lokale economie en het toerisme, in de geest van de positiviteit die de Big Benches naar dit gebied brengen.

Liz op de gele bank bij agriturismo Il Pallazetto Clavesana

De eerste Big Bench met dit bijzondere ontwerp werd in 2010 gebouwd door Chris Bangle op het Borgata-terrein in Clavesana, zijn residentie en studio, als een installatie met uitzicht op het panorama en toegankelijk voor bezoekers. Het idee van reusachtige banken is niet nieuw, maar de context wel. De perspectiefwisseling door de grootte van de bank geeft het gevoel van een kind te zijn, dat zich kan verbazen over de schoonheid van het landschap, gezien door nieuwe ogen. De bank is in minder dan een jaar tijd een lokale attractie geworden voor de bezoekers van het gebied. Chris Bangle: “Het is een grote les in het gebruik van contextuele innovatie. We zijn zo geobsedeerd door het ontdekken van nieuwe dingen dat we onszelf vaak het interessante gevoel ontzeggen om bekende dingen te ervaren, maar dan wel in een andere context”.

Gele bank bij Il Pallazetto

De laatste jaren zijn er meer officiële banken in de omgeving gebouwd, zonder publieke financiering, uitsluitend dankzij private sponsors. Chris Bangle heeft de bankbouwers vrijelijk voorzien van ontwerpen en instructies en vraagt als enige voorwaarde dat ze in een landschappelijke positie worden geplaatst, op een terrein dat toegankelijk is voor het publiek, en dat ze de sociale geest respecteren die aan de oorspronkelijke bank ten grondslag ligt: geen privé-installatie, maar eerder onderdeel van een collectieve ervaring die iedereen die naar deze regio komt, kan delen in de eindervaring.
Momenteel zijn er al 90 banken geplaatst door Chris en zijn team. En zeker dat er meer zullen volgen

Bord bij de paarse bank bij Farigliano

Het BIG BENCH COMMUNITY PROJECT is nog maar het begin! We gaan door met het creëren van nieuwe producten, in samenwerking met lokaal talent. Bereid je voor op aankomend nieuws! U wordt allen uitgenodigd om bij te dragen met ideeën en suggesties om nieuwe producten te creëren die de Big Benches als thema hebben en interesse kunnen wekken voor de economie en het toerisme in de regio.

https://bigbenchcommunityproject.org/en/

 

2020-03-25T14:53:18+01:00 03 maart 2020|

Leave A Comment