Wat gebeurt er zoal in Clavesana?

//Wat gebeurt er zoal in Clavesana?

Wat gebeurt er zoal in Clavesana?

HET PROJECT VAN DE GROTE BANKGEMEENSCHAP

Chris Bangle’s Big Benches zijn nu een symbool van de Alta Langa. Het BIG BENCH COMMUNITY PROJECT (BBCP) is zijn  initiatief, ter ondersteuning van het lokale bedrijfsleven, het toerisme en het vakmanschap in de steden die deze reuze banken herbergen.

Het is een initiatief zonder winstoogmerk dat door de Amerikaanse ontwerper en zijn vrouw Catherine,  inwoners van Clavesana sinds 2009, wordt gepromoot en het resultaat is van  creativiteit van de Chris Bangle Associates S.r.l. studio.

Het ontwerpteam

Het ontwerpteam verbindt zich aan de ambachtslieden van dit gebied in Piemonte. De BBCP activiteiten omvatten zowel technische ondersteuning voor diegenen die een reuze bank willen bouwen, als samenwerking met vooraanstaande lokale ambachtslieden. Zo kunnen lokale producten worden gepromoot ter ondersteuning van de lokale economie en  kan het toerisme naar het gebied brengen.

Liz op de gele bank bij agriturismo Il Pallazetto Clavesana

De 1e Big Bench

De eerste Big Bench met dit bijzondere ontwerp werd in 2010 gebouwd door Chris Bangle op zijn eigen terrein in Clavesana.. Daar  woont hij en is  ook zijn studio; vanaf de reuze bank is er een geweldig uitzicht op de heuvels en de Alpen en het is vrij toegankelijk.

Het idee van reusachtige banken is niet nieuw, maar de context wel. De perspectiefwisseling door de grootte van de bank geeft het gevoel van een kind te zijn, dat zich kan verbazen over de schoonheid van het landschap, gezien door nieuwe ogen.

De bank is in minder dan een jaar tijd een lokale attractie geworden voor de bezoekers van het gebied. Chris Bangle: “Het is een grote les in het gebruik van contextuele innovatie. We zijn zo geobsedeerd door het ontdekken van nieuwe dingen dat we onszelf vaak het interessante gevoel ontzeggen om bekende dingen te ervaren, maar dan wel in een andere context”.

Gele bank bij Il Pallazetto

Al 90 banken geplaatst

De laatste jaren zijn er meer officiële banken in de omgeving gebouwd, zonder publieke financiering, uitsluitend dankzij private sponsors.                                          Chris Bangle heeft de bankbouwers gratis voorzien van ontwerpen en instructies. Hij stelt als enige voorwaarde dat ze in een landschappelijke positie worden geplaatst. De toegang is vrij voor het publiek en dat ze de sociale grondslag van het project respecteren.

Collectieve ervaring

Een reuze bank staat niet op zich, maar is onderdeel van een collectieve ervaring. Iedereen die naar deze regio komt,  zal dat zo ervaren.
Momenteel zijn er al 90 banken geplaatst door Chris en zijn team. En zeker dat er meer zullen volgen.

Bord bij de paarse bank bij Farigliano

Big bench community

Het BIG BENCH COMMUNITY PROJECT is nog maar het begin! Het ontwerpteam gaat door met het creëren van nieuwe producten, in samenwerking met lokaal talent. Bereid je voor op aankomend nieuws!

U wordt allen uitgenodigd om bij te dragen met ideeën en suggesties om nieuwe producten te creëren die de Big Benches als thema hebben en interesse kunnen wekken voor de economie en het toerisme in de regio.

https://bigbenchcommunityproject.org/en/

2021-02-10T12:42:39+01:00 03 maart 2020|

Boek nu voor 2022

Voor 2022 kun je natuurlijk al boeken!

Boeken