Topweek

ochtendrood bij casa in bocca al lupo

Het najaar is onze favoriete tijd van het jaar om de Langhe te bezoeken; ons enthousiasme werkt aanstekelijk blijkbaar en dus – met 2 bevriende families – reden we weer naar Bella Italia.
Wij zijn zo graag in de herfst in Clavesana en omgeving, omdat de temperaturen vaak nog prettig zijn en omdat er veel te beleven valt. Eén ding heb je niet in de hand; het weer en de vooruitzichten waren niet heel florissant.

Rivetti Belvederre

Terwijl de barbecue klaar stond, arriveerden onze gasten in de dichte mist. Maar dan smaakt het des te meer en als je na een goede (stille) nacht de volgende dag de gordijnen opendoet, zie je pas hoe mooi de Langhe is. Om de streek te leren kennen, is het een must ergens een zondagse pranzo mee te maken; echter elk restaurant zat rammetje vol. Onze bevriende “buren” brachten uitkomst en zo zaten we ongeveer 4 uurtjes te eten en te drinken van lokale specialiteiten.

Monfote d Alba

Zeg je de Langhe, dan zeg je wijn. Na een bezoek aan de grote outlet Mondovicino, was het tijd voor een echte wijnproeverij. We bezochten een wijnhuis, welke ook voor ons nieuw was Diano d’Alba (Valle Talloria). De eerste doosjes wijn waren binnen … ’s Avonds beleefden we weer een verrassing; dichtbij in Carru blijkt het restaurant van het openbare zwembad meer dan goed te zijn voor zowel een pizza als vis!
Als je toch voor plichtplegingen in Cuneo moet zijn, kun je dat het beste doen op dinsdag. Behalve de schoonheid van de stad zelf, beleef je dan een grote stadse markt met ca. 200 kramen. Het meest genoten wij van de foodmarkt, waar we de ingrediënten kochten voor het diner thuis. Cuneo – de provinciehoofdstad – ligt letterlijk aan de voet van de bergen en dus bezochten we een klein bergdorpje Entraque. Wat een service in de plaatselijke bar en de plaatselijke kerk bleek een parel van schoonheid te zijn.

Duomo di Entracque

De woensdag zou een meer zonnige dag worden en dus reden we eerste naar Noli voor een wandeling en kop koffie. Daarna via de spectaculaire kustweg vol rotspartijen doken we de zee in in Varigotti, waar we van een lunch genoten. Tenslotte haalden we een ijsje in Finalborgo, ook zo’n pittoresk plaatsje.

Liz en Lily in Varigotti

Een week in de Langhe gaat te snel voorbij, maar eigenlijk mag een bezoek aan Turijn nooit ontbreken. Hoewel het flink regende, liepen wij onder de arcaden van de stad naar het oudste cafe van de stad. Al Bicerin was vol, maar in het winkeltje ernaast werden wij vriendelijk ontvangen en dronken wij deze inderdaad bijzondere koffie. Terwijl een aantal mannen het Juventus stadion bezochten, besloot de rest naar het grote Egyptische museum (Egiseo) te gaan. Dat is een heuse aanrader en na de vele mummies en tombes keerden we huiswaarts om van een thuisconcert te genieten.

Cafe Al Bicerin

De laatste vakantiedag werd een Alba dag; de rit erheen met zon en mooie vergezichten was al een attractie op zich, maar onze gasten werden op slag verliefd op dit kleine stadje. We lieten ons verleiden tot een balsamico proeverij in een van de “truffel”-zaakjes; een verwennerij! Terwijl de dames hun favoriete bezigheid uitoefenden, besloten de mannen een wijntje te drinken… Barbaresco werd het…. Na een lunch met uiteraard witte truffel -Alba is de hoofdstad van de witte truffel – bezochten we een van onze bekende wijnboeren en jawel, de Barbaresco werd mee naar huis genomen met was speciale Barolo’s.

Piazza di Ferrero Alba

Na een overnachting in het Zwarte Woud met Duits bier en schnitzel, keerden we vol indrukken en smaakexplosies terug.
De Langhe heeft ons opnieuw bevestigd, dat het najaar toch wel een zeer bijzondere tijd van jaar is en dat Casa in Bocca al Lupo zich uitstekend leent voor een fantastische en uiterst diverse vakantieweek.

Markthallen in Cuneo

2019-11-03T11:20:01+01:00 11 november 2019|

Leave A Comment