Terugblik 2018

Terugblik 2018

Graag willen we jullie hartelijk danken voor alle bezoeken aan de website, de vele e-mails, complimenten, reacties en suggesties en onze eerste gasten van afgelopen jaar.

Zo aan het einde van dit bewogen jaar is het goed om eens terug te blikken op 2018 van Casa in Bocca al Lupo. Een goed jaar, een zwaar jaar en vooral een leerzaam jaar.

Maar we kijken ook alvast vooruit, naar de vakantie(s) van 2019. Mocht je nog geen bestemming hebben gekozen, dan kun je natuurlijk bij ons terecht, wij zijn experts van de Langhe (Piemonte) geworden. Onze websitenaam gaat in Januari veranderen in www.casainboccaallupo.nl maar daarover later meer.

Vol trots lanceerden wij eind 2017 onze website www.zininpiemonte.nl, inclusief boeking tool enz. Ok, er ontbraken nogal wat elementaire foto’s, waaronder die van het zwembad of van mooi afgewerkte kamers… Nee, gelukkig hadden we een 3d tekening gemaakt om enigszins te zien hoe de appartementen zouden worden. We besloten ook een advertentie te zetten op…. Marktplaats en jawel….. daaruit kwam een mooie boeking voort!

Zo volgden er steeds meer boekingen, want we zouden 1 juli, ok 14 juli opengaan. Opschieten dus! Maar dan besef je je weer, dat het lastig is om op afstand Italianen te bewegen iets te doen. Zonder onze steun en toeverlaat zou er werkelijk niets gebeurd zijn ..

Een paar uitzonderlijke voorvallen willen we jullie niet onthouden. Toen eindelijk alles klaar was qua tekenwerk en vergunningen konden we op zoek naar deuren en nieuwe kozijnen. We vonden deze bij een lokale leverancier, die liefst een levertijd van 16 weken kende…. Die levertijd is uiteindelijk tot 20 weken opgelopen, door het volledige ongeloof en bijna verontwaardiging voor de door ons opgegeven kleur: grijs. Dat was toch zeker een fout; dus werd onze vriendin nog maar weer gebeld…. Het is goed gekomen, maar snappen doen de Italianen het nog niet.

Een ander verhaal is verworden tot soap; onderwerp is het zwembad. Onze geometra had in februari goed nieuws…. De tekeningen met technische berekeningen werden zo snel mogelijk ingediend en het zo belangrijke papiertje met de vergunning erop zou voor de paasdagen in de bus vallen. Maar toen wij eind april weer terugkwamen, was de vergunning er nog steeds niet… en de muratore wilde echt niet beginnen zonder dat papiertje…. Het werd na lang zeuren en veel dreigen (onze gasten komen alleen als het zwembad af is, enz.) half mei…. En was uiteindelijk pas af op ….. 14 juli, precies twee uur voordat de eerste gasten kwamen. Typisch gevalletje “ik vertrek”……

mei 2018; hier gaat Liz over 2 maanden zwemmen


Maar we vierden met en bij onze Italiaanse vrienden ook twee mooie verjaardagsfeestjes

En dat was eigenlijk ook de start van onze echte droom… onze Casa in de Langhe, de bakermat van slowfood en natuurlijk de mooiste wijnen van de wereld. Zouden wij ons enthousiasme over kunnen brengen; zouden onze klanten al ons werk wel kunnen waarderen?

Het werden zes mooie weken met veel verschillende gasten, mooie pranzo’s bij onze Italiaanse kennissen en het plezier, waarmee van het zwembad werd genoten… maar ook natuurlijk de kinderziektes verhelpen en tijdens elk weekend hard werken om alles verder klaar te maken…

In de herfstvakantie zijn we met vrienden de Casa winterklaar gaan maken…. En natuurlijk genoten van de Langhe op zijn mooist! Wat een kleurenpracht, nog even 26 graden aan de kust meegepakt en natuurlijk witte truffeltijd!

Wij hebben er een tropenjaar opzitten, heel hard gewerkt en telkens voor uitdagingen gestaan… maar met dank aan onze geweldige bouwers, onze steun en toeverlaat en natuurlijk onze familie en vrienden staat Casa in Bocca al Lupo als een huis!

Rest ons nog jullie een geweldig, gezond en reislustig 2019 te wensen.

P.S. Piemonte is door Lonely Planet Best travel 2019 uitgeroepen tot de beste vakantiebestemming van 2019. ori

2018-12-30T09:57:34+02:00 12 december 2018|

Leave A Comment