Piemonte het fiets en slowfood walhalla van Italië

//Piemonte het fiets en slowfood walhalla van Italië

Piemonte het fiets en slowfood walhalla van Italië

De Italiaanse grensregio Piemonte barst niet alleen van de oude handelswegen, ook herders pelgrims en reizigers hebben hier hun sporen en paden achtergelaten .Daar kun je als fietser uitgebreid van genieten: Op de racefiets maar ook op de moutainbike en gravelbike.

Bar to Bar

Een rondtocht in zeven etappes die een groot deel van het Langhe-Roero gebied doorkruist. Hij loopt over autoluwe, onverharde wegen door bossen en over heuvels, met prachtige uitzichten over dorpen en wijngaarden. Je kunt kiezen uit een korte of lange route. Voor een grote lus met zijn steile hellingen moet je getraind zijn. De korte loopt door Alba, langs de Tanaro en klimt via Roddi, Verduno en La Morra naar Barolo.

De Roero Bike tour

De Roero ligt aan de oever van de Tanaro en strekt zich uit tot aan Turijn. Je fietst door indrukwekkende natuur, met lichte vegetatie en ruige heuvels. De adelijke familie Roero uit Asti bezat hier al in de Middeleeuwen de meeste kastelen en grootste stukken land. Niet zo gek dat de streek naar de Roero’s is vernoemd. De Roero biketour fiets je van dorp naar dorp , je rijdt langs wijngaarden, truffelgebieden, boomgaarden, burchten en kastelen. In totaal is de tocht zo’n 140 KM, vervolgens is het natuurlijk   genieten geblazen in een van de vele geweldige eetgelegenehden in deze streek heeft.

Cuneo

( 40 KM van Clavesana) barst van de handelswegen, sommigen slingeren nog altijd onverhard door de bergen, anderen zijn geasfalteerd, maar verkeer kom je er nauwelijks tegen. Stuk voor stuk vormen ze prachtige routes om op de fiets maar vooral op de mountainbike te ontdekken.

Een populaire route is de Via de sale, tussen Piemonte en Ligurië, dwars door het meest uitgebreide karstgebergte van Europa. De weg stijgt zo’n 2239 meter, een weg die je eerst door valleien van Limone brengt en daarna door een van de mooiste bossen van de streek, Bosco della Navette. Vanuit hier lopen een paar mooie routes die je in een rondje via de Ligurische zee en de Côte d’Azur weer terugbrengen naar het startpunt.

Fiets Evenementen:

18 & 19 Mei: Bike festival della Nocciole

18 & 19 Mei: Slow tourism festival

26 Mei: Pedalanghe

1 & 2 juni: GranTanaRando

8 & 9 Juni: Urban Downhill: spectaculaire dowinhillraces in Mondovi

9 & 10 Juni: Classica della Langhe

22 & 23 juni: La Via del Sale: MTB race over de gelijknamige onverharde weg

Routekaarten

Voor alle routes zijn kaartgidsen en GPS- tracks beschikbaar. MTB huren is mogelijk. Er zijn fietsgidsen die je graag de mooiste paden laten zien.

Comitato per Il Tursimo Outdoor

In Cuneo

www.wowoutdoor.it

In roero

www.langheroero.it

2021-02-10T12:42:40+01:00 04 april 2019|

Boek nu voor 2022

Voor 2022 kun je natuurlijk al boeken!

Boeken