Piemonte- De Langhe

Piemonte- De Langhe

Piemonte  – De Langhe

We krijgen toch nog regelmatig de vraag; waar zitten jullie met Casa in Bocca al Lupo? En wat is het voor gebied? Daarom hierna nog een leuk stukje over onze streek.

Casa in Bocca al Lupo ligt in een hoekje van Italië met unieke gastronomische hoogstandjes, vaak alleen fluisterend geroemd door de fijnproevers van over de hele wereld.

Hier regeert de Nebbiolo, met zijn bekende zonen -de Barolo en Barbaresco, beschermd door kastelen, torens en pittoreske dorpen die ons mee terugnemen naar de middeleeuwen.

De tijd van de strijd en pracht: pelgrims, handelaars, soldaten van fortuin, de kruisvaarders, en de Benedictijner monniken….   Allen hebben ze deze bodem ontdekt en lieten een erfenis achter. Maar het waren de boeren, die leefden in het adembenemende landschap dat de ogen van de toerist vandaag de dag verblind door schoonheid.


Wijnheuvels

En onder deze speciale ‘wijnheuvels’ vinden we de ultieme en meest geheime schat: de witte truffel van Alba: wereldberoemd gemaakt door de jongste zoon van een arme familie van pachters, Giacomo Morra, als oprichter van de jaarlijkse internationale Witte truffel Fair in Alba.

Het brengt vele mensen in oktober en november naar de Langhe. 

De Langhe kent vele paleizen en vooral kastelen bovenop de heuvels, maar ook een weelderige natuur met veel diersoorten zoals vossen, slangen, dassen, herten, wilde zwijnen, maar ook de wolf. Bijeneters kwetteren er vrolijk op los, op zoek naar insecten. Het microklimaat- waardoor de druiven het zo goed doen – wordt bepaald door de hoge Alpentoppen aan de westkant en de zilte zeelucht van de Bloemenriviera aan de zuidkant.

Het gebied is ook veel, heel veel hazelnootbomen rijk die de beste kwaliteit hazelnoten opleveren; deze worden geheel opgekocht door Ferrero (nutella, ferrero Rocher).

Stedentrip

Turijn is de bekende hoofdstad, welke bekend staat als industriestad (oa. Fiat). Maar ontdek de schitterende binnenstad, ga naar de oude Fiatfabrieken in de stad vol lekkere eetgelegenheden en met een heus circuit op het dak van het gebouw.

Vriendelijk

Maar het gebied herbergt ook een taaie ziel, gevormd door hard werken en opoffering, door armoede en emigratie, uithoudingsvermogen. Twee van Italiaans grootste schrijvers zijn juist hier opgegroeid. Onze gasten zijn het er altijd over eens: de bevolking is enorm vriendelijk en behulpzaam! Wij nemen onze gasten zeer regelmatig mee voor een lunch bij “moeders de vrouw”, bij een wijnboer en dan is niets te veel.  

Het is daarom logisch dat de Langhe op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat en dat Lonely Planet Best travel dit gebied heeft uitgeroepen tot de vakantiebestemming van 2019. 

Italianen zeggen dan “klop op de deur, de deur gaat open en u wordt welkom geheten met “vriend’”. Dat geldt zeker ook voor Casa in Bocca al Lupo; wees er welkom; en boek voor 2019….

A Presto Kees , Liz Jo-Ann en Anja

2021-02-10T12:42:41+01:00 12 december 2018|

Last minute genieten van een heerlijke zomervakantie?

We hebben nog enkele opties beschikbaar:
28/8 tot 18/9 hebben wij nog plekken vrij!
En voor 2022 kun je natuurlijk ook al boeken!

 

Boeken