De ligging en omgeving

De ligging en omgeving 2021-02-10T12:44:22+01:00

Ligging en omgeving

Casa ‘in Bocca al Lupo’  ligt in de heuvels van Clavesana tussen de hazelnootgaarden en wijngaarden in een oase van rust. Maar deze ligging maakt het tevens mogelijk om diverse dagtripjes te maken naar bijvoorbeeld: Alba, Cuneo, Turijn en Genua. Dichterbij zijn de charmante dorpjes met ieder hun eigen karakter een bezoekje waard, denk aan Barolo, Monforte d’Alba, La Morra en Mondovi.  Daarnaast leent de omgeving zich ook uitermate goed voor het maken van een wandeling – door de wijngaarden en bossen -, fietsen, paardrijden en golfen…  Op een uur rijden bereik je de Bloemenriviera met de vele leuke plaatsjes, maar ook de schitterende Mediterrane Alpen. Kortom alles is mogelijk, maar niets moet. Onthaasten dus. 

Piemonte De Langhe

De Langhe/Piemonte biedt veel afwisseling en daarom vindt iedereen er zijn gading. Echte stadsmensen voelen zich aangetrokken tot Turijn of Genua en natuurliefhebbers kunnen kiezen tussen ruige bossen, glooiende hellingen met wijngaarden, de hazelnootgaarden, de (besneeuwde) Alpentoppen en de landelijke velden met slingerende weggetjes.
In de hele regio zijn elke dag plaatselijke marktjes, maar de markten van Mondovi, Cuneo en Alba zijn echt de moeite waard. Drink vooral ook een kop koffie in een bar en ervaar de sfeer van het echte Italiaanse leven.
Waar je ook bent in Langhe, je hoeft nooit ver te rijden om een volledig ander uitzicht te hebben.

Eten en wijnen

Piemonte en de Langhe in het bijzonder kan worden getypeerd als het Bourgondië van Italië. De bewoners houden van heerlijk eten, samen met een goed glas wijn. De regio brengt dan ook de mooiste wijnen van Italië voort, zoals de beroemde Barolo en Barbesco, maar ook de Roero Arneis en Barbera. Er zijn voldoende wijnhuizen om eens te bezoeken voor een proeverij.

Clavesana

Rondom Clavesana ligt het wijngebied van de Dogliani (Dolcetto) met als gezellig verkooppunt Cantina Clavesana . In het nabij gelegen Murazzano wordt tevens de bekendste regionale kaas gemaakt, de Murazzano kaas. Deze wordt van schapenmelk geproduceerd, is kort gerijpt en lijkt op een Toma (koemelk).
Ook de wereldwijde Slow Food beweging is in deze regio ontstaan. Dit is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor lekker genieten van puur en heerlijk eten, geworteld in de gastronomische traditie.

Bereikbaarheid

De streek is vlot bereikbaar en het is geen wonder dat dit vaak wordt genoemd. Wil je naar Piemonte vliegen, dan kun je kiezen tussen diverse vliegvelden die regelmatig goedkope vluchten (Transavia, Easyjet, Ryanair) aanbieden naar: Turijn, Genua, Milaan en Nice (Frankrijk). Dit betekent dat je niet afhankelijk bent van één luchthaven. Daarnaast is Piemonte vanuit Nederland met de auto op één dag te bereiken. Wil je toch liever overnachten op de heen/terugreis, vraag dan om tips voor leuke overnachtinghotels.

piemonte_italy-1

Boek nu voor 2022

Voor 2022 kun je natuurlijk al boeken!

Boeken