Omgeving

Clavesana in ‘De Langhe’ Piemonte

Het luxe vakantiehuis Casa ‘in Bocca al Lupo’ (veel geluk) ligt bovenop een heuvel tussen de wijnranken vlakbij het kleine plaatsje Clavesana in Piemonte.

De naam Piemonte betekent: “Aan de voet van de bergen”, want deze regio ligt direct tegen de Alpen.

Piemonte

Hoewel Piemonte veel bekende gebieden kent, is de Langhe één van de bekendere. Een heuvelachtige streek grenzend aan het brede dal van de Po met geweldige vergezichten op de Alpen. De Langhe is vooral bekend om de culinaire lekkernijen, met als blikvangers de Barolo wijn en de witte truffel.

Ruimte, natuur en het echte Italië

De Langhe biedt ruimte, is nog niet overlopen met toerisme, ongerepte natuur, de streek is puur, eerlijk en het is heel betaalbaar. De bewoners van de Langhe zijn vriendelijk en behulpzaam. Het dorpje Clavesana kent vele borgata’s, maar heeft centraal een supermarktje, een bar, meerdere restaurants. Bekend in de omgeving is Cantina Clavesana met goede wijnen. Door de ligging aan de rivier de Tanaro met de imposante Calanchi (krijtrotsen) en met de hoge heuvels vol wijnranken en hazelnootbomen is het er heerlijk verblijven. Het leven is er traag maar bijna overdadig goed en benadert -volgens ons- het typisch Italiaanse Dolce Vita.

Steden en plaatsen in de buurt

De wereldberoemde plaatsjes en stadjes Barolo, Alba, Bra, Mondovi en Cuneo zijn gemakkelijk bereikbaar, maar ook Turijn, Genua, de Alpen en de Bloemenriviera zijn na ongeveer een uur rijden te bereiken.

Evenementen

Met grote evenementen als de internationale Witte Truffelbeurs in Alba, het muziek festival Collezione in Barolo, Beu Grasso (vlees) in Carru en dan de vele dorpsfeesten in de zomer is er altijd wel iets te doen!

3 ruime appartementen

Met in totaal drie appartementen is dit complex uitermate geschikt om heerlijk tot rust te komen. Maar ook pittoreske dorpjes, grote steden (Turijn, Genua),  Alpen en de Bloemenriviera zijn heel goed bereikbaar.

Ligging Appartement UNO

In de heuvels van de Langhe / Piemonte in Italië ligt dit vakantieparadijs met een spectaculair uitzicht op de Alpen. Dit gebied staat bekend om de witte truffel en de Barolo wijn en is een walhalla op culinair gebied. Er zijn vele restaurants in de directe omgeving.

Mede hierdoor heeft het gebied een plek verdiend op de Unesco werelderfgoed lijst!

Ligging Appartement DUE

In de heuvels van de Langhe / Piemonte in Italië ligt dit panoramisch gelegen vakantieparadijs, midden in de wijngaarden van ’s werelds beroemdste wijnen en met uitzicht op de Alpen. Dit gebied, welke onder andere de beroemde Barolo wijn voortbrengt en bekend staat om de witte truffel, is een walhalla op culinair gebied. Mede hierdoor heeft het gebied een plek verdiend op de Unescowerelderfgoed lijst!

Ligging Appartement TRE

In de heuvels van de Langhe / Piemonte in Italië ligt dit panoramisch gelegen vakantie paradijs. Midden in de wijngaarden van ’s werelds beroemdste wijnen en met uitzicht op de Alpen. Dit gebied, welke onder andere de beroemde Barolo wijn voortbrengt en bekend staat om de witte truffel, is een walhalla op culinair gebied. Veel restaurants liggen in de nabije omgeving.

Mede hierdoor heeft het gebied een plek verdiend op de Unescowerelderfgoed lijst!

Voor en najaar nog even lekker genieten?

 Neem contact op voor meer informatie