Het tweede zomerseizoen bij Casa in Bocca al Lupo

//Het tweede zomerseizoen bij Casa in Bocca al Lupo

Het tweede zomerseizoen bij Casa in Bocca al Lupo

Zomerseizoen 2019

Begin juli begon een lang zomerseizoen voor Casa in Bocca al Lupo, een druk seizoen. Waren we vorig jaar nog volop bezig met klussen, dit jaar werd het met name aankleden van het pand. Dus volgepakt vertrokken we weer richting Clavesana.

Zoals altijd begint onze reis midden in de nacht om op tijd bij de Gotthard tunnel te zijn en om….. ons avontuur te beginnen met de eerste pranzo in Italië. Wat (z)aten we lekker in Borgo Vercelli! Na onze gasten te hebben begroet, startte het seizoen echt.

We hebben twee nieuwe services geïntroduceerd dit jaar: de welkomst barbecue en het verzorgen van een welkomst boodschappenpakket. Met name de barbecues werden een groot succes en de gasten leerden elkaar direct kennen en wij konden diverse vragen over de omgeving beantwoorden.

BBQ bij casa in bocca al lupo

Groen

In de eerste week plaatsten we bloembakken met supermooie grassoorten en orleanders… een nieuwe hobby werd geboren (dagelijks water geven). De week erna knutselden we houten bloembakken in elkaar, waar we mediterrane planten en jasmijn in zetten. Onder toeziend oog van enkele plaatsgenoten werd ook nog een hek met nep hedra gemaakt, echte hedra aan de buitenkant geplaatst en de kruidentuin uitgebreid.

Tijdens een van de vele pranzo’s wilde de eigenaar van het betreffende per se dat we kennis met iemand maakten…. Het bleek zijn zoon, die al snel contact zocht en eerst het vele onkruid weghaalde en vervolgens een pallet aan extra diensten voor onze gasten als optie kan aanbieden.

Salade caprese

Nederlandse vrienden

In onze werkvakantie ontmoet je naast de vele gasten ook lokale mensen; nieuwe vrienden en natuurlijk bestaande…. Onze eerste gasten van vorig jaar waren redelijk in de buurt en kwamen ons opzoeken; met onze Purmerendse vrienden uit Montaldo spaken we af om van een lunch te genieten in een berghut; lekker eten, geweldig uitzicht en natuurlijk gezellig kletsen! En we hadden zelfs vier dagen een viervoetige logée! Maar ook onze nieuwe tijdelijke buurman zorgde voor veel gezelligheid en een ritje op zijn tractor om zijn “landgoed” te laten zien was een hoogtepunt!

Calanchi

10 augustus was het jaarlijkse festijn van het kijken naar vallende sterren boven op de Calanchi van Clavesana; het intieme sfeertje, leuke muziek en lekkere wijnen maakten het weer tot een genietmomentje. Het seizoen is natuurlijk nog niet ten einde en een oppasstel neemt onze taken vol enthousiasme waar.

Naast onze twee stranddagen in Varigotti besloten we op de terugweg toch nog wat echt vakantie te gaan vieren; een goud-van-oud hotelletje aan het Iseo meer geboekt…. En – ondanks dat we veel verschil merkten in passie en vriendelijkheid – genoten we met name van even helemaal niets doen.

Al met al zijn we dik tevreden met dit zomerseizoen en op naar vele volgende!

Boeken voor 2020 is al mogelijk

https://casainboccaallupo.nl

2021-02-10T12:42:40+01:00 09 september 2019|

Boek nu voor 2022

Voor 2022 kun je natuurlijk al boeken!

Boeken