Herfst in Piemonte

Herfst in Piemonte

De mooiste tijd

Herfst is voor ons de mooiste periode van het jaar bij Casa in Bocca al Lupo; de druivenoogst loopt ten einde, de wijngaarden zijn sprookjesachtig gekleurd en de eerste witte truffels worden gevonden. Met twee stellen beleefden we een prachtige week.

Op de heenreis kozen we dit keer voor een overnachting in Zuid-Duitsland, om de volgende dag – na twee zakelijke afspraken –  de Casa te bereiken…. Geen Alpenzicht door heiige bewolking, maar geweldig weer met zon. Zondag kwamen de anderen en met knorrende magen vertrokken we eerst naar Number 10 in Belvedere Langhe… We zaten buiten in de volle zon en genoten van de lekkerste kazen, salami en toebehoren. ’s Avonds maakten men kennis met het eten bij een agriturismo; voor hobby-kok Kees ging er een wereld open!

asa-in-bocca-al-Lupo-Number10-aankomst-genieten-.jpg

Maandag

Maandag is in de Langhe / Italië veel – eigenlijk alles- dicht. Dus reden we naar Vicoforte om daar de indrukwekkende dom te bekijken. De restaurants in Mondovi Piazza waren dus ook dicht voor pranzo, dus reden we naar Mondovi Breo. Opnieuw aten we buiten op het terras (hoewel er Italianen vreemd keken naar die gekke touristen) ….. te warm in de volle zon vonden twee dames. Met een bezoekje aan de outlet Mondovicino, een barbecue bij de Casa en wijntje toe… werd het een lekker dagje.

Bloemenriviera

Om een zakelijke reden “moesten” we deze dag naar de Bloemenriviera… heel vervelend; kuieren over de rustige boulevard van Celle Ligure bij een zonnetje en een temperatuur van 24 graden en vis eten op het strand… Als je de dag weer kunt afsluiten met een salcise op de barbecue en heerlijk buiten bijkletsend…. Dan is dat genieten met een grote G!

Casa-in-bocca-al-Lupo-Celle-Ligure-.

Truffelbeurs

Woensdag konden we opnieuw de dag om een zakelijk afspraak heen plannen; we reden op tijd naar Alba om de sfeer van de Internationale Witte truffelbeurs op te snuiven, te winkelen en natuurlijk een kop koffie te drinken bij Vincafé. Na op een marktje de wereld van kaas uit Piemonte te hebben geproefd, genoten we de pranzo in Treiso. Een pittoresk plaatsje te midden van de wijngaarden (vol Nebbiolo voor de overheerlijke Barbaresco) met verrassend een aantal goede (michelin sterren) restaurants. Ondanks wat mist werd het op de terugreis genieten, want via La Morra eindigden we deze dag bij onze vrienden van Cantina Stra in Novello. We waren getuige van de allerlaatste oogst van 2021; nebbiolo voor de Barolo, welke eindelijk verwerkt kon worden in de nieuwe moderne cantina.

Casa-in-bocca-al-Lupo-Alba-truffels-.jpg

Favoriete restaurant

Donderdag stond in het teken van eten… heel lekker eten! In Anja’s favoriete restaurant – welke wij doorgaans minimaal 1 keer per jaar bezoeken- in Serravalle Langhe (La Coccinella) en het liefst in de herfst. De witte truffel was enorm duur, maar op de Gnocchi met Castelmagna kaas hoort witte truffel. Voor  Liz ook een must, voor onze gasten een hele belevenis! Proppievol reden we terug naar de Casa om heel even te stoppen bij de Gaudi begraafplaats van Dogliani.

Casa-in-bocca-al-Lupo-La-Coccinella-favoriet-.jpg

Monviso

Vrijdag werd de laatste dag; een overweldigende afsluiter. Opnieuw rondom een zakelijke afspraak planden we een dagje in de Roero streek. Via de wijnroute van Dogliani naar Monforte d’Alba en vandaar langs Barolo naar Canale – Monta. Onze relatie aldaar had voor ons een restaurant besproken voor de lunch – wat een leuke eigenaren daar -, een kort bezoek aan een Cantina om wijn te proeven en daarna het hoogtepunt van vandaag: een truffeljacht in een nazomers weertje. Worden er wel commerciële tours georganiseerd met vooraf ingegraven truffels, dit was  authentiek bij een jager in een stukje eigen bos…. Zijn lieve hond Kyra vond liefst 5 truffels (klein van stuk, 3 zwarte en 2 witte), maar zoals Stefano al zei: het heeft nog te weinig geregend nog om grote witte truffels te vinden. Op de terugweg deden we Number 10 nog even aan voor een afscheidsborreltje… maar vlak voordat we Belvedere Langhe inreden….. liet de Monviso zich met een mooie gloed van de zon toch nog even zien!

Casa-in-bocca-al-Lupo-Herfstkleuren-Barolo-.jpg

Zo sloten we een mooie herfstweek af met een topweertje! Wil je dit ook beleven? Bezoek de site ( www.casainboccaallupo.nl) en stuur een berichtje.

ciao

2021-10-24T11:09:36+02:00 10 oktober 2021|

Boek nu voor 2022

Voor 2022 kun je natuurlijk al boeken!

Boeken