Heerlijke weken bij Casa in Bocca al Lupo

//Heerlijke weken bij Casa in Bocca al Lupo

Heerlijke weken bij Casa in Bocca al Lupo

Filevrije rit

We hadden weer vroeg schoolvakantie en dus reden wij begin juli weer naar het mooie Piemonte. Onderweg was het super: we konden genieten van een heerlijke pranzo in Cernobbio (Lago di Como), hadden geen last van overstromingen, aardverschuivingen… of ander noodlot; een heerlijk zonnetje en filevrij aangekomen bij Casa in Bocca al Lupo.

casa in bocca al Lupo- Pranzo in Cernobbio- Blog vakantie 2021

Italie Kampioen

We hadden een weekje om deels te werken en vooral veel te klussen; het resultaat mag er zijn, want we hebben een heuse relax ruimte gecreëerd met een tafelvoetbalspel voor de oudere jeugd. Hoogtepunt was echter Italië Europees kampioen voetbal te zien worden tussen de Italianen! Wat een passie, iedereen zong luidkeels het volkslied mee en de enige Engelsman die aanwezig was, kreeg applaus na zijn meegezongen volkslied. De muziekavond bij onze buren AnnaMaria Abona was – met Fred, Daan en Irma – ook weer gezellig; niet te missen als je in de buurt bent.

Casa in Bocca al Lupo-Finale EK- Murazzano

Ludovico Einaudi

En toen kwamen de (terugkerende) gasten, ontdekten we het oude Dogliani met de Big Bench en werd het inmiddels erg warm. In die hitte hadden we opnieuw een hoogtepunt: we hadden kaarten bemachtigd voor Ludovico Einaudi. In een werkelijk betoverende entourage in het hogere deel van Monforte genoten we van een mooi concert en extra leuk was, dat we onze vrienden Paul en Annet daar ook zagen.

Casa in Bocca al Lupo-Ludovico Einaudi

Wijnen

Wijn is een essentieel onderdeel van de Langhe en Roero. Na een lange tijd bezochten we de Roero streek weer eens, na een tip van de eigenaar van Croce D’oro. Het werd een leuke middag met ook nog een bezoek aan Angelo Negro – we werden na al die jaren nog herkend en warm verwelkomd – winkelen in Alba en als klap op de vuurpijl eten bij la Tagliata van Marco Cane in Diano d’Alba.

casa in bocca al Lupo- La Tagliata- Blog vakantie 2021

Elba

Na nog een paar heerlijke dagen in de Langhe en het verwelkomen van onze nieuwe gasten, werd het tijd voor onze eigen vakantie! Het Hotel in Pignone (Ligurië) viel wat tegen, maar na een nachtje vertrokken we naar Elba. Eerst deden we kort Lucca aan, genoten we van een heerlijke lunch in San Vincenzo en reden we de Ferry op. Elba begroette ons met snikheet weer, maar ook veel bewolking en zelfs een drup regen. We zaten op een resort met eigen strand en natuurlijk mooi zwembad. Na een ochtend strand, werden de lijven onrustig … op naar het buurtplaatsje Capoliveri. Mooi hoog gelegen met gezellige pleintjes, ietwat toeristische winkeltjes en een gezellige vinoteca (op aanraden van expert Monique van Delft). En dan hoor je iemand naar Liz roepen…. Jawel, een bevriende familie uit Volendam had ook voor Elba gekozen om vakantie te vieren.

casa in bocca al Lupo- Elba - Portoferaio- Blog vakantie 2021

Rit met een APE

Vanaf een idyllisch strandje doken we de zee in, shopten we in Porto Azzuro – wat een leuk plaatsje is dat – en reden we naar Portoferraio. Het hoofdstadje van het eiland, daar waar Napoleon vast heeft gezeten. Liz wilde zijn verblijfplaats graag bezoeken; het was snikheet en de villa lag hoog boven het stadje. Een ape – omgebouwd tot tuk tuk – bracht uitkomst en zo reden we gezellig naar boven. Helaas was de villa gesloten, maar het uitzicht was geweldig. Na een uiterst gezellig diner met de bevriende familie uit Volendam werd het tijd om huiswaarts te keren. Het merengebied in Noord-Italië was getroffen door hevig noodweer met aardverschuivingen tot gevolg; wij hadden een overnachting geboekt aan het Lago Maggiore (villa Magnolia). Gelukkig was daar niets aan de hand en konden we genieten van de hartelijke ontvangst van Michiel en Ingrid en het fenomenale uitzicht.

De terugreis verliep minder voorspoedig, maar ach… we zouden zo weer terugkeren!

Onze twee vriendinnen, die nu onze gasten verwelkomen, genieten volop van de geweldige omgeving en natuurlijk de leuke gasten!

Wil je in de zomer van 2022 ook genieten van deze heerlijke omgeving, wees er dan snel bij

Ci vediamo Kees en Anja

casa in bocca al Lupo- Zwembad van onze casa - Blog vakantie 2021

2021-08-06T19:44:12+02:00 08 augustus 2021|

Boek nu voor 2022

Voor 2022 kun je natuurlijk al boeken!

Boeken