Eindelijk terug!

Eindelijk terug!

Toen in vele landen de regels versoepeld zouden worden, besloten we direct om 28 april naar het mooie Italië af te reizen. Uiteraard alle drie een PCR test – met negatief resultaat – af laten nemen, dus we zeiden: “kom maar op met de controles”. Zonder ook maar 1 enkele controle reden we relaxed naar Como, waar we wel iets te laat kwamen voor de lunch; maar we waren weer ‘thuis’. Na 7 maanden zagen we Casa in Bocca al Lupo weer terug….

Casa in Bocca al Lupo aankomst bij het huis

Voorjaar in de Langhe Piemonte

Het voorjaar is trouwens ook geweldig om in Piemonte te zijn, want de natuur laat zich dan van haar mooiste kant zien: alles ziet groen, de bloemen (wilde orchideeën) bloeien volop en de lucht is erg zuiver. Maar naast genieten van de natuur en het Italiaanse leven, moesten we vooral aan de bak; de grote voorbereiding op het seizoen. Hier en daar wat schilderen, alles wassen en afspuiten…. Uiteraard luxaflexjes ophangen, schilderijen verplaatsen enz.

Voorjaar-Bloemen-groen-natuur

Vervangen van het hout

Daarnaast hadden we grootse plannen om het hout rondom het zwembad te vervangen door tegels, het terras voor appartement Uno te verfraaien, een extra relax plaats te maken achter de trampoline en iets met de vloer in appartement Uno te gaan doen/laten doen. Nadat we met onze kennis de tegels hadden uitgezocht, besloten we eindelijk Mondovi Piazza te bezoeken (niet met de funicular helaas). We zijn verkocht en gaan zeker met de funicular in de zomer een ijsje halen.

Casa in Bocca al Lupo-Mondovi-Piazza

Number10

Op de terugweg besloten we – op aanraden van onze Italiaanse kennis – een wijnboer om de hoek van Casa in Bocca al Lupo te bezoeken … diep verstopt in een Borgata troffen we een enthousiaste dame aan, die ons ook liet verleiden 1 mei – een nationale feestdag in Italië – bij haar te komen vieren. Eerst nog even op het binnen terras van Number 10  in Belverdere Langhe neerploffen voor het “in de watten gelegd voelen” momentje.

casa-in-bocca-al-lupo-number10-Belvedere

Ontdekking om de hoek

1 mei is dus een nationale feestdag en dat betekent zoveel als: iedereen gaat met kennissen of familie voor een lange pranzo en zeker in de huidige situatie van alleen buiten eten, leverde dat uitverkochte restaurants op. Wij gingen dus naar Bricco del Cocu;https://www.briccocucu.com voor de regen uit een wandeling naar punto panoramico en het gele kapelletje, waar wij vanuit Casa in Bocca al Lupo op uitkijken. Mooie verhalen van Irene en terug naar de borgata voor een rondleiding in de cantina kregen om tenslotte 5 wijnen te proeven, waarbij Nonna steeds een bijpassend bordje eten had gemaakt! Wat een passie en liefde voor het vak.

Casa in Bocca al Lupo-Bricco del Cucu

Eten op een toplocatie

Al lang hadden Stefano van hotel – restaurant Ca’del Lupo (vrienden van de Lupi) https://www.cadellupo.it afgesproken elkaar te ontmoeten en wat is er leuker dan op zijn terras de zondag pranzo te nuttigen! Het weer hielp erg mee, want na een periode van minder weer zou het voorlopig zonnig en warm worden! Lekker gegeten, af en toe wat bij gekletst en genoten van een prachtig uitzicht. We besloten de dag met een bezoek aan Nederlandse kennissen in Monforte.

casa-in-bocca-al-lupo-Ca-del-Lupo

Dagje vrij

Met wat hulp waren de appartementen weer schoon, alles gewassen en weer opgehangen en dus hadden we ook nog tijd voor een echt uitstapje. We reden naar de Alpen en even onder het bekende Sestriere ligt Laux, https://www.hotellaux.itwaar we met onze Italiaanse vriend zijn familie bezochten. Die runnen een authentiek hotel aan een  meertje; na een heerlijke lunch en een wandelingetje in een betoverend berglandschap reden we voldaan terug naar de Langhe.

casa-in-bocca-al-lupo-Lago-Laux.j

Afscheid viel zwaar

De laatste dagen zijn bij ons een mix van vele klusjes, de laatste inkopen doen en veel mensen nog even ontmoeten… maar we beloven ons ook altijd een laatste lunch. Dit keer in Novello; een jong stel heeft een agriturismo https://www.amiradnovel.com overgenomen en hij kookt werkelijk de sterren van de hemel. Zeker ook een aanrader!

casa-in-bocca-al-lupo-A-mira-da-Novel

Terugreizen

De terugreis was opnieuw erg relaxed – het gemis van een schnitzel in Duitsland vergeten we snel – en zonder enkele controle. Vanaf 15 mei mag je in Italië overal weer reizen en vrij bewegen, mits je een green pass hebt. En dat is niet meer dan een bewijs, dat je gevaccineerd bent, een negatieve test hebt en/of genezen bent van corona. Dat wordt dus weer heerlijk genieten van Italië en Casa in Bocca al Lupo in het bijzonder. Vraag naar de mogelijkheden.

2021-05-09T11:30:05+02:00 05 mei 2021|

Boek nu voor 2022

Voor 2022 kun je natuurlijk al boeken!

Boeken