Een week voorjaar proeven

//Een week voorjaar proeven

Een week voorjaar proeven

Gisteren keerden wij terug uit Italië en vanaf midden Duitsland had zelfs de auto de neiging om direct om te keren; donkere wolken, harde wind en natuurlijk uiteindelijk ook regen. Met storm Ellen op de achtergrond, kijken wij even terug op de afgelopen week.

In februari reizen wij doorgaans af naar Casa in Bocca al Lupo om de nodige klusjes te doen, de staat van het huis bekijken en natuurlijk genieten! Er kan een meter sneeuw liggen, het kan miezerig of regenachtig zijn of het kan voorjaar zijn…. 2020 kenmerkt zich tot nu toe als een zonovergoten periode in de Langhe. Temperaturen van ca 16 graden, met uitschieters naar zelfs 26!

Casa in bocca al lupo

Al een hele tijd wilden wij op de heenweg eens langs Locarno en het Lago Maggiore rijden, omdat dat korter lijkt op de kaart. In deze tijd van het jaar durfden we de gok te nemen en we werden beloond! Rustig op de wegen langs het doorgaans drukke gebied, stralend weer en wat is zo’n meer dan mooi! Besneeuwde alpen op de achtergrond en een leuke tweedeling: het mondaine en strakkere Zwitserland tegenover het rommelige en romantische Italiaanse deel. Na de lunch – thuiskomen voor ons – in uiteraard Italië kwamen echt thuis in het zonovergoten en warme Clavesana!

Lago Maggiore

Terwijl Liz de buurtpoesjes verzorgde en vertroetelde deden wij onze klusjes, waar geen einde aan komt. Maar we namen dagelijks de tijd voor de pranzo; heerlijk de tijd nemen om tussen de middagen enkele uren te eten en te kletsen; we bezochten wat voor ons bekende wijnhuizen en genoten op diverse plaatsen van een geweldige zonsondergang.

Liz met de buurtkatjes

Het leuke van deze week is, dat je kunt genieten van twee werelden en dat hebben we gedaan…. Eerst reden we over de nog steeds spectaculaire A6 naar Celle Ligure om daar even een middagje te genieten van het strand, de zee en natuurlijk een lunch! De temperatuur was uiterst aangenaam, zodat we buiten konden eten!

Celle Ligure

 

Dat staat in schril contrast met de dag erna; binnen 50 minuten van Casa in Bocca al Lupo stonden we op de skies in Prato Nevoso (Mondolé Ski) en genoten we opnieuw van de zon en strakblauwe lucht! Wat een plezier had Liz op de drukke oefenweide en wat ging ze goed! De lunch genoten we in Mondovi; zelden zo’n Italiaans tafereel meegemaakt…. Enorm druk, zuchtende en piepende maar uiteindelijk super aardige bediening en de pranzo di lavoro was weer erg lekker!

Kees en Anja in appartement Due

Onze vriend Fabio vroeg of wij langs wilden komen in het hyper mondaine Breuil- Cervinia, aan de Italiaanse kant van de Matterhorn; de Carnavalsvakantie zorgde ervoor dat de hotelprijzen tot behoorlijk onbetaalbare hoogten werden opgedreven. Normaliter is het Aosta dal voor ons de alternatieve route voor de Gotthardtunnel, maar we zeiden vaker tegen elkaar om eens langer te blijven. Wij vonden een Spa Hotel in Saint Vincent, een aardig plaatsje. Het viel ons op, dat iedereen die we hier spraken zo ontzettend aardig is en zeker de eigenaren en medewerkers van het Paradise Hotel!

Hotel Paradise in Saint Vincent

Hotel Paradise in Saint Vincent

 

Fabio nodigde ons niet alleen uit om langs te komen, maar vooral om mee te gaan op een Husky Tour. Wat een belevenis werd dat! Eén zijn met de honden, de natuur en dat in een omgeving die ook uniek is! Telkens de imposante Matterhorn op de achtergrond, een strakblauwe lucht met een uitbundig schijnende zon! Echt om nooit meer te vergeten; een dag die voor duizend telde! Na afloop waren we niet weg te slaan van het terras in de zon, terwijl Liz een sneeuwpop maakte…. Dit heet genieten, dit heet herinneringen maken!

Husky experience met Fabio in Cervinia

Wij gaan weer over tot het normale leven, maar kijken al weer uit naar het volgend bezoek aan onze Casa! Wil je ook herinneringen komen schrijven, neem contact op! Er zijn vooral nog mogelijkheden in het voor- en na seizoen! Het voor en naseizoen vinden wij persoonlijk de mooiste tijd in onze omgeving, hier kun je dan genieten in alle rust en ruimt van de natuur die ontwaakt en in het naseizoen alles in het teken staat van de truffelzoekers en wijnoogsten met bijbehorende culinaire feesten.

ravioli con plin e tartufo bianco

Pranzo

Ci Vediamo Kees, Liz en Anja

 

2020-02-23T12:59:26+01:00 02 februari 2020|

Leave A Comment