Coronavrij vakantie vieren!

//Coronavrij vakantie vieren!

Coronavrij vakantie vieren!

Februari 2020

Terwijl in ons geliefde Italië verbleven, stak dat allesbepalende Corona virus de kop op. Een beetje lacherig deden we erover, want het episch centrum lag toch ver weg van de Langhe. Bij terugkomst was alles anders.

Onzekerheid

Vooral de (semi-) lockdowns hakten bij vele erin; thuiswerken (teams werd in 1 klap de meest gebruikte applicatie), voor leerkracht spelen en vooral veel angst en onzekerheid. Voor Casa in Bocca al Lupo betekende het vooral in 1 klap geen boekingen meer en een aantal verplaatsingen naar volgend jaar. Omdat men in Italië een heel toeristenseizoen in het water zag vallen en men het virus goed onder controle had, openden men de grenzen per begin juni weer. Nu dat immer voorzichtige Nederland nog en jawel….. het seizoen kon alsnog doorgaan!

Code Groen

Lekker in ons eigen huis het de gasten naar de zin maken; zo vertrokken wij vol goede moed, maar ook nieuwsgierig naar wat we zouden tegenkomen deze zomer. Geen enkele vorm van verscherpte grenscontrole kwamen we tegen, alleen het dragen van een mondkapje in alle landen behalve Nederland was even wennen. Onze lunch genoten wij in het Valle d’Aosta.. we waren weer ‘thuis’.

1e ijsje in Aosta

Puntjes op de I zetten

Bij onze Casa in Bocca al Lupo – waar onze nicht en vriend ons al opwachtten – waren we echt thuis … Het werk, wat normaliter in mei altijd doen, moesten we nu in sneltreinvaart doen. Alles goed schoonmaken, het nodige schilderwerk doen en allerlei klusjes als kasten in elkaar zetten, schroefjes in de muur en andere ongein. En zo was alles spik en span toen het echte seizoen losbarstte!

Welkomstmaaltijd

Fabio, onze Italiaanse beheerder, verzorgde weer de welkomst-BBQ / maaltijd en het weer was opnieuw anders dit jaar: erg warm overdag, relatief koel in de nacht en die verschillen leverden wekelijks een fikse onweersbui op. Groot voordeel is, dat het daarna super helder is..

Relaxen

Na de eerste weken dus veel gewerkt te hebben, kwamen toch nog toe aan de leuke dingen. Uiteraard bezochten we onze favoriete strand tent Bagno Nik’s beach club in Varigotti. Lekker genieten van een mooi ligbed, een heerlijke pranzo…. Relaxing! Ook genoten we van de zondagslunch bij Trattoria da Lele en moonlight zwemmen met ons drietjes…. ’s Avonds een ijsje eten in het oergezellige Murazzano…. Dat heet vakantie herinneringen schrijven!

Beachclub Nik Varigotti

Wandelen langs de Tanaro

Ook besloten we toerist in eigen dorp te gaan spelen; de stichting tot behoud van de Calanchi heeft een klein wandelpaadje gemaakt naar een piepklein stukje strand aan de rivier de Tanaro. Het was een kleine wandeling, midden door de ongerepte natuur en met als toetje even het heldere water van de rivier bewonderen. Een uniek kijkje op de krijtrotsen.

Calanchi Clavesana

Vrienden

We – en Liz in het bijzonder – keken erg uit naar de komst van onze vrienden uit Volendam… Liz kon spelen met haar vriendinnetjes en als er dan nog meer leuke gasten zijn en je nodigt kennissen uit een nabij gelegen Italiaans dorp uit.. dan wordt het een erg leuke avond met Fabio als kok en uiteindelijk Dick als artiest! Wat hebben de meiden het leuk gehad!

De zondagspranzo bij de ‘burgemeester’, een “gestolen” middagje wijnhuizen bezoeken en afkoelen met een Aperol Spritz, onze vrienden van de familie Stra bezoeken en natuurlijk weer even naar het strand…. Als klap op de vuurpijl kregen we visite van andere kennissen en hebben we een lekker dagje gehad; dank familie Kwakman!

Dante Rivetti met Dick & Petra

Locanda San Giorgio

Een lang gekoesterde wens was om eens te eten bij Locanda San Giorgio www.locandasangiorgio.it  van Laura Masento. Per toeval belandden we er en wat geweldige locatie, heerlijk eten en lieve bediening… als wijnliefhebber mocht je een wijn gaan uitzoeken in de kelder… als een kind in een snoepjeswinkel! Dank Laura, we komen zeker terug!

Cantina Locanda San Giorgio

Chef aan boord

Na een pranzo met Lucca en Greet, gewoon thuiswerken vanuit Italië, kwam onze buurjongen langs met zijn vriendin…. Ooit heeft hij zijn spierbundels gebruikt om de boel bij ons te slopen, nu mocht hij het eindresultaat komen bewonderen…  Als je dan bij aankomst wordt gevraagd om aan te schuiven bij een maaltijd, gemaakt door een heuse chef… dan val je met je neus in de boter. Joost, wat maakte je er een feestje van zeg! Veel ingrediënten kwamen gewoon vanaf de Borgata en dat maakte het voor ons extra bijzonder!

Hoofdgerecht met producten uit de buurt van onze casa van Chef Joost van Solkitchen

Live muziek

We werden door Anna Maria Abbona – https://www.annamariaabbona.it we zijn tenslotte bijna buren – uitgenodigd voor een wijnproeverij met muziek. Geen idee, wat we ons erbij moesten voorstellen; bij aankomst keken we onze ogen uit! Gelukkig waren we goed gekleed, want het was echt een feest! Natuurlijk de goede wijnen, de lieve familie Abbona en een goede lokale band maar vooral die typisch relaxte sfeer tussen de Italianen! Beetje eten, goed gas wijn en de kerk in de kleuren van de Italiaanse vlag beschenen… Dank Anna Maria!

Live muziek bij Annamaria Abbona

In de laatste week besloten we na vele keren langs een buurman/wijnboer te zijn gereden, nu toch echt af te slaan om kennis te maken. Bleken deze lieve mensen lekker wijnen te maken en vooral zo vers geplukte hazelnoten te verkopen…. Of we vooral vaker langs wilden komen, gewoon voor een kop koffie en vriendschap…. Wat is Piemonte toch geweldig!

Birra Baladin

Na bezoeken aan Alba, Birra Baladin https://www.baladin.it (wat een geweldige plek om naar toe te gaan voor jong en oud) en een te gek wijnhuis konden we aan onze echte vakantie gaan denken.

Birra Baladin open garden Piozzo

 Gardameer

Drie nachtjes bij het Lago di Garda.

Heerlijk gegeten met en gerelaxed bij de familie Butter, een middagje naar Punto di San Vigilio en dus vliegt de tijd om en zitten de ruime 5 weken er weer op.

Liz en Anja op de trap bij Borgo punto San Vigilio

Dit jaar nog genieten!

Het seizoen bij Casa in Bocca al Lupo zit er zeker nog niet op… Zeker niet als je je bedenkt, dat we op onze heuvel ver weg zijn van Corona of Zwarte Piet discussies.. Het maakt je hoofd leeg en gelukkig is Italië inmiddels een van de veiligste landen van Europa! Wij hebben het ervaren als puur genieten en groot cadeau!’

Aarzel niet om te vragen naar de mogelijkheden in september en oktober, onze favoriete maanden….

Ciao Kees, Liz en Anja

2021-02-10T12:42:39+01:00 08 augustus 2020|

Boek nu voor 2022

Voor 2022 kun je natuurlijk al boeken!

Boeken