Mei vakantie 2019

Mei vakantie 2019

Na onze laatste klusweek in Februari stapten we weer in de auto voor een reis naar Casa in  Bocca al Lupo, onze eerste gasten waren ons vooruit gereisd. Via een wonderschone route – inclusief wat hachelijke momenten met pas gevallen sneeuw- door de Grand St Bernard tunnel om even door Aosta te rijden en in de buurt te gaan lunchen; direct waren we “thuis”.

 

Onze vrienden en gasten

Over thuis gesproken, we sliepen deze week in ons huurhuisje in de buurt van Casa in Bocca al Lupo en maakten ons dit dus tot ons thuis. Thuis waren onze eerste gasten ook; dank nogmaals voor de geweldige aperitivo.

Naast diverse kleine klusjes als een luxaflex vervangen en her en der wat purren en kitten, moest na deze week de toegangspoort inclusief hekwerk klaar zijn. Met vereende krachten is dat met vlag en wimpel gelukt. Vooral als Kjell – een van onze allereerste gasten en nu weer terug met de familie- zich er mee gaat bemoeien! Zelfs het eerste groen is nu aangeplant, dus ons paradijs wordt steeds mooier!

In deze week valt de verjaardag van Kees, dus ook nu reden voor een drankje en een hapje met alles gasten. Met heerlijk weer en onder aanvoering van een heuse cave man werd de BBQ tot culinair feestje gepromoveerd.

De paling kon natuurlijk niet ontbreken

 

Al jaren rijden wij even na Barolo langs Locanda in Cannubi, een prestigieus restaurant op een heuvel vol druivenranken, die de keizerlijke Barolo voortbrengen.  Met Anja’s beste vriendin en man besloten we hun bezoek aan Casa in Bocca al Lupo te vereren met een lunch in juist dit restaurant. Culinaire hoogstandjes, passievolle bediening en met het uitzicht op louter wijngaarden hebben we volop genoten! Zeker als de dames daarna Alba leegshoppen -het Vinum wijnfestival was helaas gesloten-  en Ajax wint in de Champion’s Leaque.  

Ristorante Cannubi Barolo

Liz vermaakte zich opperbest met haar vriendinnen en ja, uiteindelijk ook op de trampoline (weer uit de winterstalling gehaald). Ook, omdat het een week vol zon en een graad op 22 werd! Het zwembad wordt aankomende maand klaar voor gebruik gemaakt.

De laatste dag namen we een soort van snipperdag; lekker met z’n drieën naar de kust, waar het weer relatief goed was. Even over het strand lopen, vongele en cozze eten en genieten van het beach life; juist in deze periode van het jaar genieten we dan volop!

 

Liz eet pasta vongole

Al met al kijken we terug op een heerlijke week, vol met pranzo’s (ook weer gezamenlijk de 8 gangen bij ons “geheime” restaurant, waar Nonna zelf nog achter het fornuis staat) en aperitivo’s.  De klussen zijn grotendeels geklaard en het hoogseizoen kan gaan beginnen! Er zijn nog enkele mogelijkheden!

 

2019-05-05T14:31:21+02:00 05 mei 2019|

Leave A Comment