After the crisis

//After the crisis

After the crisis

Lockdown

Eind februari waren wij in ons geliefde Italië toen de eerste “Corona” gevallen in de regio Lombardije bekend werden. Tegen onze Italiaanse vrienden zeiden we nog, dat het niets meer dan een zware griep was… Inmiddels weten we beter en houden we ons zo strikt mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM. Onze Italiaanse vrienden verklaarden ons land voor gek en onze maatregelen – een intelligente lockdown – zouden grote gevolgen krijgen.

Terwijl in zowel Nederland als Italië de lockdown langer duurt dan verwacht, bereidt iedereen zich min of meer voor op een nieuwe 1,5-meter-maatschappij. En wij, Casa in Bocca al Lupo, zijn ook bezig met de toekomst.

Wel zien en horen wij van dorpsgenoten of collega’s hier een aantal opvallende zaken.

Rust

Het eerste waar bijna iedereen een praatje mee begint, is de enorme rust die men ervaart. Minder verkeer, minder omgevingsgeluiden, minder vliegtuigen in de lucht en ja zelfs minder mensen (geen toeristen) op straat. Natuurlijk is het ook wellicht wat saai op den duur, en doet het de economie geen goed, maar dit viel op.

Zwembad casa in bocca al lupo

zwembad casa in bocca al lupo

Ten tweede is er meer oog voor de natuur; door de rust en minder geluid komen vogels weer meer in tuinen – bij onze buren streek een ransuil in de boom in hun tuin . In Italië nemen wilde zwijnen plots in grote getale plaats in de wijngaarden bij Barbaresco (zonde natuurlijk, want wat komt daar lekkere wijn vandaan).

https://www.annamariaabbona.it

Ondernemers

Hopelijk kunnen we op korte termijn weer aan de slag om de maatschappij weer draaiende te houden, en wij denken dat de behoefte aan rust en ruimte veel belangrijker wordt dan voorheen.

Want als je die rust als zo prettig ervaart, je geen zin hebt in geluidsoverlast en de luchtkwaliteit zo waardeert…. Dan zal er ook een groeiende behoefte zijn aan de “back-to-the-basic” vakanties. Niet zozeer, dat je in een tentje zonder enige voorziening gaat wildkamperen (kan ook natuurlijk!), maar de basis is wel rust, natuur, luchtkwaliteit en sport en meer weg van de massa.

Rust in de borgata

Kiwiboom bij casa in bocca al lupo

Vakantiegevoel

Bij Casa in Bocca al Lupo bieden we dat allemaal, met een stuk comfort voor het vakantiegevoel. Wat genieten wij in Clavesana ’s avonds van een overweldigende sterrenpracht – met in mei en juni een zee aan vuurvliegjes – en van de bijeneters en zwaluwen, die uit het zwembad komen drinken. En de herten, dassen, vossen en zwijnen die in de bossen rondom de Casa struinen of de buizerds, die je hoort roepen in hun vlucht boven je.

https://www.cantinaclavesana.it

Rondom Casa in Bocca al Lupo is het een walhalla voor fietsers en wandelaars; fietsen voor de sportievelingen en zelfs topsporters (maar ook e-bikes zijn te huur) en wandelen kun je eindeloos door de wijngaarden, bossen en op de wegen (wandelroutes op de borden). Diverse gasten durfden het zelfs aan om te gaan hardlopen!

Clavesana

Wat te doen

Maar natuurlijk kun je ook overdag de drukte opzoeken; naar steden/stadjes als Turijn, Genua, Savona, Alba, Asti, Mondovi, Saluzzo of Bra. Of een tour maken door de prachtige wijnranken rondom Barolo, Serralunga en La Morra. Of een dagje naar het strand van de Bloemenriviera. Of een waterpretpark nabij Savigliano…

https://www.cantinamoscone.com

Of gewoon helemaal niets doen en met een boek lekker bij het zwembad liggen.

Als je je wilt onderdompelen in Italiaanse sferen, beleef dan de zondag pranzo in een van de aanbevolen restaurants, we reserveren graag!

La Morra

Om daarna weer terug te keren in de rust van Casa in Bocca al Lupo en bijvoorbeeld te genieten van de schitterende wijnen uit de streek en natuurlijk het uitzicht op de Alpen en Monviso in het bijzonder.

voorkant van casa in bocca al lupo

Casa in bocca al lupo

Snel weer terug

Kortom, wij zien jullie graag terug als het Corona virus de kop is ingedrukt.

Voor nu…. Stay safe and healthy!

2021-02-10T12:42:39+01:00 04 april 2020|

Boek nu voor 2022

Voor 2022 kun je natuurlijk al boeken!

Boeken