Steden in de buurt

//Steden in de buurt
Steden in de buurt 2021-02-10T12:44:27+01:00

Steden in de buurt

In de omgeving van Piemonte zijn prachtige steden waar veel te beleven is. Piemonte produceert de beste wijnen van Italië en is ook het land van de truffels en kazen. In de regio Piemonte (Bra) is de stichting Slow Food ontstaan.

Turijn (Torino)

Turijn is de hoofdstad van de regio Piemonte. Het is na Milaan de grootste stad van Noord-Italië. Het ligt ten zuidwesten van Milaan en ten noordwesten van Savona. In Turijn zijn veel gebouwen uit de tijd van de Barok te bezichtigen. Ook werd in Turijn in 1899 FIAT opgericht door de familie Agnelli. Tot de eerste wereldoorlog was Turijn de filmstad van Italië.
Meer info: Comune di Torino

Alba

Alba is een stad en een gemeente in het zuiden van Piemonte. Het ligt in de provincie Cuneo. De stad is omgeven door heuvels, bedekt met wijngaarden. De stad heeft diverse bezienswaardigheden zoals: torens uit de veertiende eeuw, kathedraal, kerk San Domenico en het Palazzo Comunale. De stad is mede bekend om haar witte truffels.
Meer info: Comune di Alba

Cuneo

Cuneo is gelegen in het zuiden van Piemonte. Het is de hoofdstad van de provincie Cuneo. Cuneo is een belangrijk verkeersknooppunt. Ten westen van de stad liggen drie bergdalen die diep de Cottische Alpen indringen.
Meer info: Comune di Cuneo

Barolo

Barolo is bekend als het grote wijngebied van Piemonte. De grootste wijnen komen uit dit gebied en worden gemaakt van de Nebbiolo druif.
Meer info: Comune di Barolo

Asti

Asti is gelegen in de regio Piemonte. De stad is bekend door de wijn Barbera die op de heuvels rondom Asti verbouwd wordt. Asti heeft een historisch centrum. Op de derde dinsdag van september wordt de Palio gehouden; dit is een van de belangrijkste paardenraces van Italië.
Meer info: Comune di Asti

Bra

Bra ligt in het zuiden van Piemonte. De stad ligt op een heuvel boven de rivier Tanaro. Bra is een belangrijk industrieel en agrarisch centrum. In het centrum staan grotendeels monumentale gebouwen uit de Barokstijl. In de stad wordt onder andere de kaas Bra gemaakt. Slow Food heeft haar hoofdvestiging in Bra.
Meer info: Comune di Bra

Genua (Genova)

Genua ligt in het noordwesten van Italië. De stad ligt ten zuidwesten van Milaan aan de Ligurische zee. Het is de hoofdstad van de regio Ligurië. Het is de grootste havenstand van Italië en na Marseille de tweede haven aan de Middellandse Zee.
Meer info: Comune di Genova

Milaan (Milano)

Milaan is de belangrijkste stad van Noord-Italië en de hoofdstad van Lombardije en de hoofdstad van de provincie Milaan. Milaan is de modestad van Italië, maar daarnaast zijn er nog vele andere bezienswaardigheden, als prachtige gebouwen en kerken uit de geschiedenis.
Meer info: Comune di Milano

Boek nu voor 2022

Voor 2022 kun je natuurlijk al boeken!

Boeken