Ligurische kust

//Ligurische kust
Ligurische kust 2021-02-10T12:44:27+01:00

In het noordwesten van Italië ligt de regio Ligurië (Liguria). De regio ligt aan de kust en grenst in het westen aan Frankrijk, in het noorden aan Piemonte en in het oosten aan Toscane. Ligurië ligt aan de Ligurische Zee; dit is een onderdeel van de Middellandse Zee.

De Ligurische kust, bloemenriviera

De Ligurische kust doet bijna sub-tropisch aan en wemelt van de mooie havenplaatsjes.
Ook voor wie een lekker dagje strand wil meepakken, is dit een uitgelezen mogelijkheid!

noli-panorama-small

Noli

Noli hoort samen met andere dorpen tot de ‘Il borghi pui bella d’Italia’ unie. Dit wordt toegekend aan de mooiste dorpen in Italië. Wij kunnen u alleen aanraden om het dorp te voet te ontdekken. Als u te voet door de straten van Noli wandelt, dan kunt u de oude Palazzi, torens, historische gebouwen en vele mooie Ligurische straatjes en hoeken zien. U kunt direct in de oude stad komen vanaf de strandpromenade. Naast de Porta is ook de Piazza van het Palazzo della Republica een speciale bezienswaardigheid. Met de 33 meter hoge Torre Comunale maakt het zeker indruk op de bezoekers van de stad. Zelfs de 40 meter hoge stenen torens zijn een dominant karakteristiek voor het panorama van deze stad.

Het gebied rond Noli biedt veel mogelijkheden voor wandelen en mountainbiken. De weg van Noli tot Spotorno is een van de mooiste routes die u hier kunt vinden. Het voert u door het mooiste Mediterrane landschap. Voor bergwandelaars is er het koelere voor- en naseizoen. Het hoogseizoen is met name voor wie graag gaat zwemmen en zonnebaden op het strand. Er is een goed zand- en kiezelstrand dat zich uitstrekt langs de kust en het is een van de meest populaire stranden aan de Riviera di Ponente. Er zijn palmbomen langs het strand dat gelegen is aan de voet van het beboste heuvelachtige landschap.

omgeving-cinque-terre

Cinque Terre

Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes langs de Italiaanse kust: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. In 1997 zijn de dorpen opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. De dorpjes zijn met elkaar verbonden door middel van een voetpad en een spoorlijn. De dorpjes stammen allemaal uit de late Middeleeuwen en vallen op door de typische bebouwing en de rijk gekleurde huizen aan de kust.

portofino_panoramic

Portofino

Portofino is een kleine plaatsje aan de Italiaanse Rivièra. Het haventje van Portofino wordt gezien als een van de mooiste havens aan de Middellandse Zee. Portofino ligt op een bergachtig schiereiland. De Monte di Portofino is de hoogste top (612 meter).

Finalborgo, het laatste dorpje

Het is wel heel toepasselijk: onze geweldige reis door Piemonte en Ligurië eindigt in een dorpje met de veelzeggende naam Finalborgo – ‘het laatste dorp’. Finalborgo is ‘uno dei borghi più belli d’Italia’, een van de mooiste dorpjes van Italië dus. Een absolute aanrader voor wie vakantie viert in Ligurië, maar ook eens een dagje iets anders wil dan aan zee liggen! Arrivederci!
Meer info: Finalborgo, het laatste dorpje

Boek nu voor 2022

Voor 2022 kun je natuurlijk al boeken!

Boeken