Het zoeken naar truffels

//Het zoeken naar truffels
Het zoeken naar truffels 2021-02-10T12:44:27+01:00

Truffel Tour

De Langhe staat bekend om de hoeveelheid Witte Truffel, welke jaarlijks gevonden wordt. Alba is in het najaar ’s werelds hoofdstad van de witte truffel en door de internationale truffelbeurs trekt het veel toeristen uit binnen- en buitenland.

De witte truffel is een truffel (ondergrondse bolvormige paddenstoel) uit Piemonte, welke alleen plukvers lekker is, de dagen daarna verliest het al snel aan smaak en geur. Deze truffel mag nimmer meegekookt worden maar dient op het laatste moment rauw over het gerecht te worden geschaafd. Overigens de enige truffel die zich niet laat kweken.

Wat bijna niemand weet, is dat de jacht op witte truffels met de afgerichte truffelhonden een mysterieuze bezigheid is. Regelmatig zien we truffel hunters rond ons huis, die uiteraard nooit zullen verraden of ze en waar ze truffels hebben gevonden….. Andere hunters trekken er in de nacht op uit om te gaan zoeken. 

Truffelhonden zijn dus onmisbaar tijdens de jacht naar truffels. Vroeger werden varkens ingezet, maar die waren een stuk minder goed af te richten dan de blaffende viervoeter. De hond loopt zijn neus achterna en speurt de truffels op. De taak van de jager is om de hond scherp in de gaten te houden. Is de hond iets op het spoor dan helpt de jager de hond met graven, totdat ze hun schat gevonden hebben. De truffeljager houdt zijn vindplekken graag geheim, want de concurrentie is moordend.

Een ding staat vast; het is een geweldige belevenis om eens met zo’n truffeljager erop uit te trekken. Liefst midden in de nacht met zaklampen, hoge laarzen en beschermende kleding…. Bij ons kunt u informeren naar de mogelijkheid om dit avontuur eens te beleven!

Boek nu voor 2022

Voor 2022 kun je natuurlijk al boeken!

Boeken