Activiteiten

Activiteiten voor gasten

Gasten zullen zich bij aankomst vooral vergapen aan en opgaan in de omgeving; rustiek gelegen met dichtbij volop mogelijkheden om Piemonte te ontdekken, een landstreek dat volop activiteiten biedt.

Wijnhuizen

Allereerst zijn er de vele wijnhuizen; Clavesana zelf kent een grote Cantina Clavesana met als specialiteit Dogliani (Dolcetto) wijnen, Barolo ligt op circa 10 kilometer afstand en in de gehele streek zullen de wijnboeren graag de deuren openen om hun wijnen te laten proeven. Ook worden er regelmatig wandelingen georganiseerd door de wijngaarden, waarbij elke wijnboer een glas wijn uitschenkt; schitterende uitzichten en dicht bij de natuur. De Langhe streek staat sinds 2014 op de Unesco werelderfgoed lijst.

Hazelnoten en truffels

Nutella is wereldberoemd, mede door de vele hazelnootboomgaarden, welke de streek rijk is en waarom dan niet eens meehelpen met de oogst? Nog interessanter is natuurlijk het met honden op jacht gaan naar witte truffels; Alba is de stad van de witte truffel met als hoogtepunt het jaarlijks internationale truffelfeest (oktober).

Mondovicino Outlet Village

Italië is natuurlijk het modeland bij uitstek en onze gasten ontkomen bijna niet aan een bezoek van Mondovicino Outlet Village; met circa 85 winkels behoort deze tot de grootste van het land. Leuk detail: op het dak van het complex is een midgetgolfbaan aangelegd en er zijn uiteraard voldoende eetgelegenheden.

Kazen

De Langhe kent ook een aantal eigen kazen, die ook volop geëxporteerd worden. In Bra (op circa 30 kilometer afstand) is een jaarlijks kaasfeest in september, ook het nabij gelegen Murrazano kent zijn eigen kwaliteitskaas.

Luchtballonvaart en fietsen

Vaak ziet men luchtballonnen in de Langhe voorbij zoeven; in het leuke plaatsje Bene Vagienna kun je zo’n luchtballonvaart starten. Een andere geliefde sport in Italië is fietsen; in de Alpen op de mountainbike en dichterbij op de racefiets de pittige heuvels beklimmen. Over beklimmen gesproken; de Alpen zijn binnen 45 autominuten bereikbaar voor het maken van mooie wandeltochten.

Van 17/8 tot 31/8 nog beschikbaarheid

 Neem contact op voor meer informatie